U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Ambasadorët e rinj kosovarë në Beograd

Ambasadorët e rinj për pajtim të Kosovës janë takuar me ata të Serbisë dhe të vendeve të tjera të rajonit në kuadër të një seminari në Beograd. Këshilli i të Rinjve për Arsim dhe Ambasada e Britanisë së Madhe kanë organizuar seminarin me titull “Ambasadorët e rinj për pajtim”. Seminari është mbajtur prej datës 23 deri me 28 dhjetor 2012 në Beograd, ku kanë marr pjesë të rinjtë nga Republika e Kosovës, Bosnja dhe Hercegovina dhe Serbia.

Pjesëmarrësit e përzgjedhur kanë fituar një bursë për të mbuluar shpenzimet e programit, ushqimin, akomodimin si dhe transportin. Gjate qëndrimit ne Beograd pjesëmarrësit nga Republika e Kosovës, Bosnja dhe Hercegovina si dhe Serbia biseduan lidhur me ngjarjet që kanë ndodhur në ish-Jugosllavi, lufta në Kosovë, lufta në Bosnje, drejtësia tranzicionale, integrimet evropiane dhe shumë çështje të tjera të cilat kanë të bëjnë me zgjidhjen e problemeve.

Pjesëmarrësit po ashtu kanë vizituar Kuvendin e Serbisë, Prokurorinë Speciale për Krimet e Luftës, Fondin për të Drejtat Humanitare, Agjensionin për Anti-Korrupsion etj.

Sanela Sadikoviç, zyrtare e lartë në Zyrën e Kryeministrit, e cila është edhe ambasadore për pajtim, ishte njëra nga pjesëmarrëset e këtij seminari.

“Ky seminar ka qenë një sfidë e madhe, ky program ka synuar t’u ofroj të rinjve një mundësi për të diskutuar dhe krahasuar përvojat e shoqërive të tyre në procesin e pajtimit”, thotë Sadikoviç.

Në fund të seminarit pjesëmarrësit janë certifikuar dhe u bënë ambasadorët e rinj të pajtimit në rajon.

www.kosovapress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Show Buttons
Hide Buttons