U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Zrenjanin ima svog ambasadora pomirenja

U organizaciji Omladinskog odbora za obrazovanje u Beogradu,  realizovan je projekat “Omladinski ambasadori pomirenja” koji je finansirala ambasada Velike Britanije.

U okviru projekta imenovano je 25 ambasadora pomirenja u regionu, među kojima je i Zrenjaninac Nenad Mišković. On je predstavnicima ambasada i mladim ljudima iz regiona, predstavio potencijale i osobenosti našeg grada.

Mišković sa britanskim ambasadorom i predstavnikom Omladinskog odbora za obrazovanje

– Cilj projekta i imenovanje ambasadora za pomirenje je da okupi mlade, uspešne i ambiciozne ljude koji će aktivno raditi na procesu pomirenja među narodima i državama u regionu i počastvovan sam što sam prepoznat kao osoba koja treba da bude deo tog procesa. Energiju i znanje koja sam stekao o tranzicionoj pravdi i suočavanju sa prošlošću tokom svog školovanja, za zadovoljstvom ću usmeriti da misiju koju obavljam zajedno sa svojim kolegama izvršim što uspešnije kako bismo se svi na ovim prostorima okrenuli zajedničkoj i lepšoj budućnosti, rekao je Mišković.

Mladi ambasadori imali su priliku da kroz projekat steknu nova znanja i iskustva slušanjem predavanja eminentnih stručnjaka na temu međunarodnog prava, evrointegracija, odnosa u region i tranzicione pravde.

ILoveZrenjanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Show Buttons
Hide Buttons