U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Budućnost Srbije – Kakav Ustav nam je potreban?

Institut za evropske poslove uz podršku Američke ambasade u Beogradu 9. novembra 2016. od 19:00 – 21:00 časova organizuje debatu na temu: Budućnost Srbije – Kakav Ustav nam je potreban? Mesto održavanja debate je Dom Omladine Beograda, Makedonska 22, sala Amerikana.

Debatu će moderirati novinarka Olja Bećković, a govornici na debati biće:
– Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke
– Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno demokratske partije
– Goran Miletić, programski direktor Civil Rights Defenders

Teme o kojima ćemo razgovarati su: Da li je Srbiji potreban novi Ustav? Koje ustavne promene su neophodne? Da li je potrebno osnažiti ljudska i manjinska prava kroz najviši pravni akt? Da li treba ukloniti definiciju braka? Da li su zamerke Ustavu iz 2006. godine iste i danas?

Nakon uvodnih izlaganja, govornici će učestvovati u diskusiji, nakon čega će moderatorka u diskusiju uključiti i publiku koji će dati svoje komentare.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da se registrujete putem linka: https://goo.gl/886HPB

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Show Buttons
Hide Buttons