U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Poziv za volontere i volonterke – Internacionalni forum Jugosfera 2017

Jugosfera 2017 je međunarodni forum koji organizuje Evropski forum mladih Bosne i Hercegovine u saradnji sa Institutom za evropske poslove koji će okupiti više od 170 mladih iz cele Evrope u Beogradu i Sarajevu, kako bi se raspravljalo o ključnim balkanskim i evropskim društvenim pitanjima. Zadatak omladine će biti da pronađu zajedničko rešenje i ideje za najvažnija politička pitanja, koja se tiču i njih. Jugosfera 2017 je deo globalnog projekta koji finansira EU i koji je u vezi sa stvaranjem državnih kapaciteta za sprečavanje konflikata.

Jugosfera 2017 održaće se u Beogradu od 3. do 5. avgusta. Za ta tri dana koliko će mladi ljudi iz Evrope provesti u Beogradu, potrebni ste nam baš vi!

Pozivamo vas da učinite svoje leto zanimljivijim, prijavite se da volontirate i steknete priliku da upoznate svoje vršnjake iz svih krajeva Evrope!

Vaša zaduženja u okviru ova tri dana će biti:

  • Logistika i pomoć pri organizaciji događaja;
  • Asistiranje prilikom dočekivanja učesnika na nekoliko mesta u Beogradu i usmeravanje ka odredištu;
  • Asistiranje prilikom kretanja učesnika kroz grad, vođenje manjih grupa i usmeravanje njihovog kretanja tokom obilaska užeg centra grada, Kalemegdana, muzeja, od hotela do sala za rad i nazad;
  • Asistiranje prilikom priprema sala za rad (raspoređivanje materijala za rad i osveženja).

Ono što vam mi nudimo:

  • Prilika da upoznate svoje vršnjake, aktivne mlade ljude iz čitave Evrope i da steknete prijatelje među njima;
  • Prilika da stekenete iskustvo u organizovanju i sprovođenju velikih međunarodnih događaja;
  • Prilika da se upoznate sa ostalim mladim ljudim iz Beograda koji će volontirati i sa kojim delite interesovanja i ambicije;
  • Prilika da čujete nešto više o društveno važnim temama koje će biti predmet foruma;
  • Prilika da ostvarite važne kontakte koji vam mogu pomoći u daljoj karijeri.

Od vas očekujemo da sa nama provedete 4 do 5 sati dnevno, raspoređeni u smene, u skladu sa zahtevima događaja i vašim mogućnostima. Smeštaj nije obezbeđen volonterima i volonterkama za vreme trajanja foruma.

Ukoliko imate više od 18 godina a želite da se prijavite, učinite to slanjem osnovnih podataka: ime, prezime, datum rođenja, zanimanje i kontakt telefon kao i kratko motivaciono pismo, do 200 reči zašto želite da volontirate na adresu aleksandra.stankovic@iea.rs najkasnije do 31. jula. Očekujemo vaše prijave!

Show Buttons
Hide Buttons