U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Jeta Statovci

 

Jeta Statovci

Narrative Report

International relations in a field of study in my university, therefore, me with the help of the professor decided to organize a presentation regarding the program and the process of EU integration. I managed to invite university friends and other student interested to know more about the program and the topic.

My presentation was based on the lecture of the professor Mirel and Mr. Naim. The discussion lasted for around 40 minutes and was quite interesting to see clashed of opinions and ideologies. It was amusing to see a huge interest of the student to participate in such program in the future.

Show Buttons
Hide Buttons