U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Škrip

Škrip je portal gde mladi aktivisti objavljuju tekstove u kojima kritikuju postojeće, analiziraju realno i imaginarno, množe ideje, sabiraju iskustva, menjaju devijantno, upozoravaju na iskrivljeno i opasno… Škrip je zamišljen kao mesto gde će se diskutovati, promišljati i unapređivati ideja građenja društva koje će od svega uzimati dobro i poučno, a snažno se boriti protiv anomalija sistema u kojemu delujemo. Škrip je mehanizam i alatka u rukama hrabrih i obrazovanih ljudi koji žele da deluju u ovom trenutku, ne čekajući da im se pruži prilika već je sami stvaraju.

Uvidevši koliko je problematičan i nekavalitetan obrazovni sistem, odlučili smo da ponudimo jedan oblik neformalnog obrazovanja koji će nam svima pomoći da saznajemo informacije koje su nam potrebne za implemetaciju i usavršavanje produktivnih metoda razvoja društva. Svojim radom dajemo odgovor i na žigosanje mladih kao neodgovornih i bezidejnih parazita. Mi želimo da ponudimo prostor gde će biti vidljivi oni koji rade, stvaraju i unapređuju socijalni habitat svojim znanjem i inventivnošću, istraživanjem i promišljanjem, a sve to kroz rubrike LJUDSKA PRAVA, POLITIKA, DRUŠTVO I KULTURA.

Naša želja je, i u ovom slučaju, da vas podstaknemo da skupite hrabrosti i ne prilagođavate se onome što ne želite kako ne biste suzbijali svoju ličnost već da kroz učenje, istraživanje i maštovitost izgrađujete i nadograđujete nove i lepše svetove iz vaše imaginacije i učinite ih mogućima. Važno je da uvek imamo na umu da samo uloženim trudom možemo da stvorimo bolje, kvalitetnije i pravednije uslove života. Važno je da ne izgubimo energiju i da ne očekujemo rešenja iz budućnosti već da budućnost živimo sada, i u ovom trenutku upravljamo njome samoinicijativno i strastveno, predano i upućeno.

Portal Škrip

Škrip 1

Škrip 1

Škrip 2

Škrip 2

Škrip 3

Škrip 3

Škrip 4

Škrip 4

Škrip 5

Škrip 5

Škrip 6

Škrip 6/7

Škrip 8

Škrip 8

Škrip 9

Škrip 9

Škrip 10

Škrip 10

Show Buttons
Hide Buttons