U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Ambasadorë të rinj të Kosovës qëndruan në Beograd

“Youth Reconciliation Ambassadors” (Ambasadorët e Rinj të Pajtimit) quhej seminari i organizuar nga organizata serbe “Youth Education Committee” (Komiteti i Edukimit të të Rinjve) dhe i sponsorizuar nga Ambasada Britanike në Beograd.

Në konferencën e mbajtur në Beograd, morën pjesë 20 pjesëmarrës nga Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Maqedonia e Serbia

Nga Kosova morën pjesë 5 të rinj, 2 prej të cilëve nga Gjilani, thuhet në një informatë dërguar Mejdi Sadiku .

Konferenca pati një agjendë të ngjeshur 4 ditore. Në kuadër të programit pati takime zyrtare me Ministrin e Integrimit Europian të Serbisë Branko Ružić, zv. Kryeparlamentarin Žarko Korać, Delegatin e Bashkimit Europian në Serbi Michael Devenport, Ambasadorin e Kroacisë në Beograd Gordan Markotić, e shumë takime tjera.

Nga Kosova në këtë takim merrnin pjesë Mejdi Sadiku, ambasador nga Gjilani, Liza Gashi, ambasadore gjithashtu nga Gjilani Mërgime Kajtazi, ambasadore nga Mitrovica,

Veton Breznica, ambasadori nga Prishtina, dhe Krenar Shala po ashtu ambasador nga Prishtina.

kosovalbaner.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons