Institute for European Affairs is focusing on negotiations between Serbia and the EU as well as on strengthening the capacity of all sides involved in the process. Given the complexity and long duration of the process, the Institute brings together a large number of professionals and external experts with whom organises trainings, debates and other forms of capacity development. We want to contribute to enhanced understanding of Serbia-EU relations. The Institute provides multi-perspective trainings in order to enable active participation of professionals and citizens in the decision-making processes. The Institute actively advocates for fundamental reforms within the EU integration process and in cooperation with partners working on strengthening Serbia's capacity to face the challenges of the global world through collective action. The overall objective is active membership of Serbia in Euro-Atlantic framework for the benefit of all citizens.

Isidora u parlamentu

Omladinski odbor za obrazovanje je u saradnji sa američkom ambasadom i Narodnom skupštinom Srbije organizovao seminar “Simulacija rada parlamenta” koji je trajao od 21. do 25. maja 2014. u Beogradu. Učešće na seminaru bilo je omogućeno srednjoškolcima iz cele Srbije među kojima je bila i naša sugrađanka Isidora Stanković.Isidora
Seminar je bio omogućen srednjoškolcima iz cele Srbije. Učestvovalo je 40 učesnika iz 30 opština. Oni su posetili Dom narodne skupštine, Ministarstvo omladine i sporta, Centar za nauku i druge važne ustanove. Učesnici su imali priliku da diskutuju o političkom aktivizmu i aktivnom građanstvu. Važan deo ovog projekta bilo je i Interkulturno veče gde su učesnici imali priliku da predstave gradove i regione iz kojih dolaze i upoznaju ostala mesta Srbije. U Narodnoj skupštini organizovana je simulacija zasedanja parlamenta i donošenja zakona.

“Imali smo tu čast da nam predavanja drže profesori sa fakulteta političkih nauka, ljudi iz Ministarstva omladine i sporta. Imali smo i priliku da vodimo formalne i neformalne razgovore sa narodnim poslanicima. Najzanimljiviji mi je bio razgovor sa američkim ambasadorom, gospodinom Kirbijem. Imamo obavezu da posle seminara odrzimo vršnjacku edukaciju u školi, kancelariji za mlade ili na nekom drugom mestu. To nam omogućava da stečeno znanje prenesemo i na svoje vršnjake”, rekla je Isidora i poručila svim mladima da se što pre uključe u aktivan život.

Sim-10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons