Institute for European Affairs is focusing on negotiations between Serbia and the EU as well as on strengthening the capacity of all sides involved in the process. Given the complexity and long duration of the process, the Institute brings together a large number of professionals and external experts with whom organises trainings, debates and other forms of capacity development. We want to contribute to enhanced understanding of Serbia-EU relations. The Institute provides multi-perspective trainings in order to enable active participation of professionals and citizens in the decision-making processes. The Institute actively advocates for fundamental reforms within the EU integration process and in cooperation with partners working on strengthening Serbia's capacity to face the challenges of the global world through collective action. The overall objective is active membership of Serbia in Euro-Atlantic framework for the benefit of all citizens.

Poziv za učešće Trening sa političkim partijama „Saradnja Srbije i NATO“

Poštovani/a,

Ovom prilikom Institut za evropske poslove Vas poziva da učestvujete ispred omladinskog predstavništva Vaše političke organizacije na treningu „Saradnja Srbije i NATO“ koji će se održati u periodu od 11. do 14. decembra u Kragujevcu.

Projekat „Saradnja Srbije i NATO“ podržan je od strane NATO PDD. Cilj ovog projekta je podizanje svesti o političkim izazovima i budućnosti spoljne politike Republike Srbije. Zamisao ovog projekta je ohrabrivanje studenata, građana i političkih omladina da se o temi saradnje Srbije i NATO vode debate i dijalozi koji su potkrepljeni argumentima baziranim na činjenicama i proverenim informacijama.

PROGRAM

Kako bi podstakli agumentovan pristup diskusiji, predviđen je trening sa političkim partijama u kojem će 20 izabranih predstavnika političkih omladina da prisustvuju i učestvuju u sesijama/diskusijama sa govornicima koji su odabrani da se bave prošlošću, sadašnjosti i budućnosti odnosa Srbije sa Evroatlantskom zajednicom.

Trening se sastoji od tri radna dana i u okviru svakog dana organizovane su četiri celine u trajanju od 90 minuta. Tokom treninga očekujemo da se razviju veštine i znanja učesnika kako bi se među političkim omladinama razvilo bolje razumevanje trenutne spoljnopolitičke situacije Republike Srbije.

Nakon treninga učescnici i učesnice imaju obaveze održavanja minimum jedne vršnjačke edukacije, medijskog pojavljivanja i pisanje eseja na temu budućnosti Srbije i evroatlantskih integracija.

NAČIN PRIJAVE

Molimo vas, popunjeni prijavni formular koji možete naći na sajtu Insituta za evropske poslove (https://iea.rs/) pod odeljkom „Aktuelni konkursti“ i u delu „Aplikacioni formular“ u okviru projekta „Saradnja Srbije i NATO“ pošaljite na adresu mijat.kontic@iea.rs , ne kasnije od 6. decembra 2019. god. Do 10:00 časova. List odabranih učesnika biće objavljena do 8. decembra 2019. god. Slanjem prijave prihvatate pravila treninga.

TROŠKOVI

Odabranim kandidatima/-kinjama biće dodeljena jednokratna stipendija koja će pokriti sve troškove smeštaja, prevoza (autobus ili voz) i ishrane tokom trajanja programa. Lični troškovi pokriva kandidat-kandidatkinja.

 

U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

 

Preuzmi prijavni formular

Srećno!

Tim IEA 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons