Institute for European Affairs is focusing on negotiations between Serbia and the EU as well as on strengthening the capacity of all sides involved in the process. Given the complexity and long duration of the process, the Institute brings together a large number of professionals and external experts with whom organises trainings, debates and other forms of capacity development. We want to contribute to enhanced understanding of Serbia-EU relations. The Institute provides multi-perspective trainings in order to enable active participation of professionals and citizens in the decision-making processes. The Institute actively advocates for fundamental reforms within the EU integration process and in cooperation with partners working on strengthening Serbia's capacity to face the challenges of the global world through collective action. The overall objective is active membership of Serbia in Euro-Atlantic framework for the benefit of all citizens.

Milena Glišović

 

Milena Glišović

ПЛАН ПРАКТИЧНЕ ПОЛИТИКЕ

Дискриминација Рома и даље постоји, додуше у скривеном облику. али је има. Још увек деца ромске националности која су у нижим разредима седе у последњој клупи, сами или са својим ромским другарима. Стати оваквој дискриминацији може се једино кроз разговор и едукацију деце како би прихватили своје ромске другаре, као и свако друго дете без разлике и предрасуда. Чињеница је да све полази из породице која прва треба да сваку расну баријеру сруши тако што неће деци причати приче о Ромима у негативном контексту.

Запошљавање Рома као и већинског становништва је у глобалу проблем у целој земљи. Као први механизам је уведена афирмативна мера у образовању где се ромским ученицима додају бодови при упису у средње школе, као и за високе и више школе. На територији Општине Књажевац у току је реализација пројекта „Радно ангажовање Рома“, чији је циљ рушење предрасуде да су Роми нерадници, ленштине и паразити друштва. Дата је прилика Ромима да се запосле и све напред наведене тврдње побију, што се и десило. Задовољство је обострано, и што се послодаваца тиче, а и сама национална мањина, односно Роми, јер им је пружена прилика да покажу да и они умеју, могу и хоће да раде. Они су ангажовани, већином код приватних предузетника, у фабрикама обуће, одеће итд.

Мислим да је ово пример добре праксе и решење проблема, за све Роме који хоће да раде. Увођење законске регулативе, којом би се осигурало, као на пример за инвалиде, тако и за Роме, да сваки послодавац, на нивоу неког броја запослених, запосли макар једног или два припадника ове мањинске групе.

Show Buttons
Hide Buttons