U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Parlamentarizam

Projekat „Parlamentarizam“ organizuje se već četvrtu godinu zaredom sa ciljem osnaživanja parlamentarnog organizovanja srednjoškolaca. Od kada se projekat organizuje (2007) treninge o osnovama parlamentarizma, učeničkom udruživanju, pisanju i dizajniranju predloga projekata, aktivizmu, radu u učeničkom parlametu… prošlo je više od 400 učenika i učenica iz cele Srbije. Zahvaljujući veštinama i znanju koje su stekli, oni najuspešniji, obezbedili su svojim školama zanimljive projekte i doprineli poboljšanju stanja učeničkog standarda i svoje lokalne zajednice. Naša misija je da svaka škola u Srbiji ima efikasan učenički parlament koji doprinosi boljem standardu učenika i promenama unutar škole i svoje lokalne zajednice.
U to ime Omladinski odbor za obrazovanje angažuje mlade ljude sa dugogodišnjim iskustvom i radom sa učeničkim parlamentima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons