U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

MLADI MOGU PROMENITI BUDUĆNOST

 

Institut za evropske poslove u saradnji sa Centrom za demokratiju i ljudska prava – CEDEM-om i Aarhaus info centrom (Albanija), razvili su projekat “MLADI MOGU PROMENITI BUDUĆNOST” kako bi odgovorili na probleme i izazove u oblasti dijaloga i saradnje mladih u regionu.

Svrha projekta je stvoriti podsticajni ambijent i doprineti međusobnom razumijevanju kroz saradnju mladih ljudi izgradnjom snažnih i dugotrajnih prijateljstava iz različitih etničkih grupa Zapadnog Balkana. Projekat će okupiti 20 mladih i entuzijastičnih predstavnika Učeničkih parlamenata iz Crne Gore, Srbije, Albanije i Kosova*.

Opšti cilj je jačanje i promovisanje međukulturnog dijaloga kroz podizanje svijesti o kulturnoj i jezičnoj raznolikosti, uz sprečavanje negativnih stavova prema ljudima iz drugih društava.

Studijsko putovanje će se održati od 3. do 20. septembra i ono predstavlja glavnu aktivnost projekta koji uključuje edukaciju crnogorsko-srpskog i albanskog jezika, radionice o temama vezanim za interkulturni dijalog, posete javnim ustanovama, muzejima i društvenim događajima u Srbiji, Kosovu*, Albaniji i Crnoj Gori.

S tim u vezi, IEA u saradnji sa partnerima, objavljuje četiri poziva i to:

– Poziv za učesnike studijskog putovanja

– Poziv za trenere na studijskom putovanju

– Poziv za predavača albanskog jezika

– Poziv za predavača crnogorsko-srpskog, hrvatskog i bosanskog jezika

Svi pozivi mogu se pronaći pod odljekom „Pozivi za predavače/ice i učesnike/ce“

Projekat je finansijski podržan od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

*“Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaciji o nezavisnosti“

CALL FOR TRAINERS

Call for Trainers

CALL FOR PARTICIPANTS

Call for Participants

CALL FOR LECTURER – Albanian language Teacher

CALL FOR LECTURER – Albanian language Teacher

CALL FOR LECTURER – Montenegrin – Serbian, Bosnian, Croatian language Teacher

CALL FOR LECTURER – Montenegrin – Serbian, Bosnian, Croatian language Teacher

Show Buttons
Hide Buttons