U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Jelena Brašanac

jelenabrasanacJelena Brašanac je rođena u Pljevljima, Crnoj Gori. Završila je gimnaziju „Tanasije Pejatović“ kao jedan od najboljih učenika i pobednik na Republičkom takmičenju iz biologije.

Na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, diplomirala je Molekularnu biologiju i fiziologiju 2009. godine. Trenutno je na master studijama, a istraživačkim radom iz oblasti eksperimentalne biomedicine i neurobiologije se bavi već dve godine na Institutu za nuklearne nauke Vinča. DAAD alumnista na studijskom programu neurobiologije Univerziteta Konstanz u Nemačkoj.

Sanja o radu na boljem povezivanju i razumevanju tehnologije i društva, interakciji različitih sfera nauke, kulture i umetnosti. Kao jedan od vodećih članova Studentske sekcije Društva za neuronake, godinama se bavila dijalogom između nauke i široke javnosti, organizujući različite događaje, među kojima su Festival nauke i Nedelja svesti o mozgu. Društveno osvešćena i zainteresovana za promociju dijaloga i saradnje između naroda Balkana. Učesnica je seminara Mladi lideri Zapadnog Balkana, posvećenog odnosu Balkana i EU, kao i Erasmus+ studijske posete Iskustvo 14/14, koja se bavila pitanjima jedinstvene evropske istorije i kulture sećanja.

Veliki zagovornik neformalnog obrazovanja, svestranosti i kreativnosti, kao i osnaživanja mladih ljudi da ostvare svoje potencijale i budu aktivni članovi društva.

Bavi se jogom, putovanje uvek ima na umu, volontiranje odavno postalo stil života.

Show Buttons
Hide Buttons