U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Jovana Radovanović

template besiri1Rođena u Beogradu, Jovana je apsolvent italijanistike i romanistike na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom gimnazije prijavljuje se kao volonter na Evropskom Olimpijskom Festivalu Mladih kao volonter, i do dana današnjeg volontirala je na brojnim sportskim manifestacijama i događajima održanim u Beogradu. Pre četiri godine postaje član Evropskog studentskog foruma i upravo tada se njena vizija obrazovanja menja. Kao aktivan član Evropskog Studentskog Foruma organizovala je brojne studentske razmene u proteklih par godina i učestvovala u realizaciji raznih projekata i seminara koji su za cilj imali unapređenje položaja mladih u Srbiji, te je veliki zaljubljenik u neformalno obrazovanje i širenje evropskog duha. Njena velika strast je diplomatija, kojom je počela da se bavi iz hobija na modelima Evropske unije i Ujedinjenih Nacija. Zalaže se za kreativnost, aktivan rad i svestranost u društvu. Kao učesnik programa Mladi ambasadori pomirenja stekla je zvanje Omladinskog ambasadora pomirenja i kao pravi ambasador zalaže se za unapređenje odnosa i promovisanje dijaloga u regionu.
Volonter je Ujedinjenih Nacija, Saveta Evrope, Turističke Organizacije Beograda i više nevladinih organizacija u Beogradu.

Veliki je zaljubljenik u francusku kinematografiju, u slobodno vreme se bavi fotografijom i praktikuje jogu.

Show Buttons
Hide Buttons