U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

David Šarčanski

Rođen je u Somboru gde je upisao gimnaziju „Veljko Petrović“, a školovanje je nastavio u Mađarskoj gde je završio srpsku gimnaziju u Budimpešti. Student je završne godine Fakulteta političkih nauka na odseku za međunarodnu politiku, a tokom studiranja boravio je na jednogodišnjem programu razmene studenata na Institutu za međunarodne odnose Univerziteta u Varšavi u Poljskoj.

Tokom studiranja radio je na nekoliko različitih lokacija preko omladinske zadruge, a član je i nekoliko nevladinih organizacija koje se bave promovisanjem ideje evroatlantskih integracija, kao i zaštite životne sredine i održivog razvoja. Volonter je na kraljevskom dvoru, gde pomaže kraljevskoj porodici Karađorđević u raznim humanitarnim akcijama za omladinu. Učestvovao je na brojnim konferencijama i seminarima u okviru nevladinih organizacija u kojima je učlanjen.

Govori engleski jezik.

Show Buttons
Hide Buttons