U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU

Institut za evropske poslove uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu organizuje trening Žene u sektoru bezbednosti u Srbiji koji će se baviti  položajem i ravnopravnošću žena u sektoru bezbednosti i svim sistemima koje taj sektor obuhvata.

Trening traje od 14. do 16. decembra i  biće održan u online obliku usled trenutno aktuelne epidemiološke situacije. Učesnicama su, za aktivno učešće u treningu, potrebni računar, stabilna internet konekcija i instalirana Zoom aplikacija koja može biti besplatno preuzeta a čije je instaliranje jednostavno.

Pozivamo sve kandidatkinje koje su na školovanju i planiraju ili su otpočele karijeru u sektoru bezbednosti ili koje se jednostavno interesuju za temu ravnopravnosti i položaja žena u ovim profesijama da se prijave za učešće na treningu popunjavanjem formulara koji možete naći na dnu teksta. Popunjeni formular pošaljite na mejl adresu aleksandra.stankovic@iea.rs.

Program

            Program se sastoji od tri radna dana, pri čemu svaki radni dan sadrži dve do tri sesije, svaka u trajanju od 45 minuta. Na ovim sesijama, biće reči o udelu žena u sektoru bezbednosti, njihovom položaju u smislu napredovanja, radnih mesta koja zauzimaju, izazova sa kojima se suočavaju, glavnim preprekama koje imaju na putu ka potpunoj ravnopravnosti sa kolegama muškog pola koji obavljaju iste poslove. Učesnice treninga imaće prilike da razgovaraju sa pripadnicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, te će moći da čuju njhova karijerna iskustva, da diskutuju i razmenjuju mišljenja i ideje. Pored toga, program sadrži i radionicu putem čijeg interaktivnog karaktera učesnice direktno učestvuju u kreiranju sadržaja i iskustveno obrađuju temu.

Svaka učesnica će po završetku treninga kao obavezu imati pisanje kratkog eseja na temu Žene u sektoru bezbednosti.

PREUZMITE PRIJAVNI FORMULAR

Srećno!

Tim Instituta za evropske poslove

Show Buttons
Hide Buttons