U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Mladi ambasadori pomirenja

Из слободних – ВикиВести
1. decembar 2012.

Beograd/ Srbija – Seminar Mladi ambasadori pomirenja biće održan u Beogradu od 23. do 28. decembra. Seminaru mogu da se priključe svi studenti iz Beograda i unutrašnjosti, prijave traju do danas, a prijavni formular se može preuzeti na sajtu Omladinskog odbora za obrazovanje.

Ovakav događaj je već bio održan u Beogradu početkom septembra. Glavni sponzor je ambasada Velike Britanije. Program ima za cilj da ohrabri mlade ljude koji su najviše pogođeni posledicama zbivanja proteklih 20 godina, da se povežu i razmene iskustva i mišljenja o onome sto se zbilo u pomenutom periodu, kao i kako da prevaziđu postojeće predrasude.

Na samom seminaru učesnici su imali prilike da u izlaganjima čuju nešto više o savremenoj istoriji, izazovima evropskih integracija, etici u politici. Pored toga, učesnici su svakodnevno obilazili neke od značajnih institucija Republike Srbije – Skupštinu RS, Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, kancelariju Zaštitnika građana (ombudsmana) i ambasadu Ujedinjenog Kraljevstva. U ambasadi je učesnike primila njegova ekselencija Majkl Devenport.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons