U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Narrative Report

Ambassadors’ name

Neira Kardovic

Date of the discussion

06.01.2014

Place and address

Gimnazija,NoviPazar 36300 VukaKardzica bb

Name and contact person in the Institution

Prof Nuvara 0655278249

Number of Participants

24

No of female Participants

15

No of Male Participants

9

Occupation of the Participants

High school students

What was the topic of the discussion and how was organised?

The topic of my discussion was “Peace in region”.. I planned to let some movie, but I hade some tehnical problems, but I talked a lot about how important it is to improve relations between people for a better tomorrow.

I talked to them about the movies that I watched during YRA visit in Belgrade and recommended them to view some of them.

Explain the reaction of the participants on your speech.

They were confused, but later delighted by how reconciliation is really important

Have you notice the impact of your lecture on the participants? Explain.

Maybe not on all of them, but on some probably. Maybe they are in some of the feelings awakened him to understand the difficult history and winning difficult situations

What were the questions posed by the participants and how did you react?

Well, some of question where about participents from Bosnia, probably because they survived a horrible war, how did they react on all this. I wasn’t confused at all.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons