U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Okrugli stol na temu „Koraci na putu pomirenja u BiH, odnosno u regionu“

Okrugli stol na temu „Koraci na putu pomirenja u BiH, odnosno u regionu“ održan je 5.3.2014. godine u maloj sali Općine Visoko.

Organizator ovog okruglog stola Igor Nikolić , student Pravnog fakulteta Sarajevo, Univerziteta Sarajevo – svršenik je četvrte generacije mirovnih ambasadora, seminara „Mladi ambasadori pomirenja“ u Beogradu.

Od 8. do 13. decembra 2013. godine u Beogradu je održan seminar „Mladi ambasadori pomirenja“ (Youth Reconciliation Ambassadors). Seminar je organizovan od strane Omladinskog odbora za obrazovanje ,čiji je cilj edukacija mladih ljudi, uz podršku Ambasade Velike Britanije.Sudjelovalo je 20 mladih ljudi iz Srbije, Makedonije, Kosova* i Bosne i Hercegovine, koji su razgovarali o značaju pomirenja na ovim prostorima i ulozi evropskih integracija u ovom procesu .

Okrugli stol je nastavak realizacije tog edukativnog projekta – zadatka “da u budućnosti rade kao promoteri dobre regionalne saradnje i učestvuju u procesu izgradnje mira u ovom dijelu Evrope.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons