U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Ambasadorёt e rinj nё Beograd

Nё organizim tё OJQ “Kёshilli Rinor pёr Edukim nё Beograd” ndërsa i financuar nga Ambasada Britanike nё Serbi, ёshtё mbajtur seminari i dytё me radhë “Ambasadorёt e rinj nё pajtim”.

Në seminarin e mbajtur në Beograd ishin prezent pjesёmarrёs nga Republika e Kosovёs, Bosnjë- Hercegovina si dhe nga Serbia. Pjesёmarrёsit, kryesisht studentë tё drejtimeve tё ndryshme, iu nënshtruan trajnimit dhe ligjëratave nga profesionistë nё lidhje me shpёrbërjen e ish-Jugosllavisё, krimet e organizuara gjatё dhe pas periudhёs sё ish-Jugosllavisё, drejtësinë nё shtetet tranzicionale si dhe integrimet evropiane tё kёtyre shteteve.

Nё programin e ngjeshur tё seminarit studentёt patёn mundёsi tё vizitojnё institucione shtetёrore si dhe organizata tё ndryshme nё Beograd, tё marrin informacione dhe tё kёrkojnё mundёsi pёr zgjidhjen e problemeve nё mёnyrё paqёsore brenda shtetit tё tyre si dhe me shtetet fqinje nё rajon. Për më tepër, pjesёmarrёsit shkёmbyen eksperiencat dhe informacionet e tyre me debate, ndёrsa ata tё cilёt ishin dёshmitarё tё luftës, sidomos studentёt nga Repubika e Kosovës dhe nga Bosnjë-Hercegovina trajtuan ngjarjet e hidhura që ju kanë ndodhur gjatë periudhës së luftërave të fundit.

Seminari nё Beograd ishte njё hap i rёndёsishёm drejt njohjes sё realitetit nga pjesёmarrësit qё vinin nga vendet e rajonit, si dhe njё pikёnisje pёr pёrmirёsimin e gabimeve tё bёra nё tё kaluarёn dhe tendencën për mospërsëritje në të ardhmen.

Nё fund tё semiarit , pjesёmarёsit u çertifikuan nga organizata në fjalë, nё prani tё zyrtarit tё Ambasadёs Britanike nё Beograd, z.James Williams, duke premtuar qё do tё kontribuojnё nё pёrmirёsimin e situatёs nё rajon.

gggaaaa

Izvor: http://www.mesazhi.com/artikuj/ambasador1105t-e-rinj-n1105-beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons