U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

OOO postao član KOMS-a

Na trećoj redovnoj skupštini Krovne organizacije mladih Srbije, koja je održana 22. i 23. januara 2015. godine na Borskom jezeru, Omladinski odbor za obrazovanje je većinskom odlukom delegata i delegatkinja, postao pridruženi član. U ovom statusu OOO će biti do sledeće redovne godišnje skupštine, kada će se birati u stalno članstvo.

Krovna organizacija mladih Srbije predstavlja najviše predstavničko telo mladih u Srbiji. KOMS je savez udruženja koji trenutno okuplja 88 organizacija članica (organizacije mladih i za mlade) sa čitave teritorije Republike Srbije.

Veoma se radujemo još uspešnijoj i intenzivnijoj saradnji sa organizacijama civilnog društva u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons