U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Medijska aktivnost – Fatlum Gashi

Katër të rinj kosovarë morën diplomat Ambasador i pajtimit

“Të rinjtë ambasadorë të Pajtimit” ishte emërtimi i programit të organizuar nga Këshilli i të Rinjve për Edukim, përkrahur nga Ambasada Britanike në Beograd, që mblodhi pjesëmarrës të rinj, studentë aktivistë nga të gjitha vendet e rajonit.

Gjatë një jave vijuesit e këtij program patën rastin të dëgjojnë ligjërata dhe të debatojnë mbi historinë dhe të drejtat e njeriut, të drejtat e njeriut dhe konfliktet, bashkëpunimin rajonal, si dhe të vizitojnë Gjykatën për Krime Lufte dhe Parlamentin Serb në Beograd.

Përveç ligjëruesve të ndryshëm dhe ambasadorëve, para pjesëmarrësve mbajti një ligjëratë edhe Zyrtari Ndërlidhës i Kosovës në Serbi, Valdet Sadiku.

Pjesëmarrësve të këtij programi iu dorëzuan certifikata dhe çmimi Ambasador nga Dominic-Haydn Braithwaite, këshilltar rajonal për Konfliktet në Ballkanin Perëndimor, në kuadër të Ambasadës Britanike.

Kosova u përfaqësua nga Fatlum Gashi,Shpresa Frrokaj, Riana Veseli, Millosh Vukadinoviq dhe Dhurata Prokshi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons