U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Medijska aktivnost – Riana Veseli

Në Beograd u mbajt seminari “Ambasadorët e Rinj të Pajtimit”

(2L ONLINE) – ”Youth Reconciliation Ambassadors ( Ambasadorët e rinj të Pajtimit) quhet seminari i organizuar nga organizata serbe “ Youth Education Committee” ( Komiteti i Edukimit të të Rinjve) dhe i sponzoruar nga Ambasada Britanike ne Beograd i cili u mbajt në Beograd ku mblodhi pjesëmarrës të rinj, student aktivist nga të gjitha vendet e rajonit Maqedonia, Kosova, Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Kosova në këtë rast u përfaqësua nga: Dhurata Prokshi,Shpresa Frrokaj, Riana Veseli, Fatlum Gashi dhe Millosh Vukadinoviq.

Njëra ndër to, Riana Veseli ka bërë me dije për Portalin 2L ONLINE se gjatë kësaj jave vijuesit e këtij program patën rastin të dëgjojnë ligjërata dhe të debatojnë mbi temat: Historia dhe të drejtat e Njeriut, Të Drejtat e Njeriut dhe Konfliktet, Evropa dhe realiteti dhe Bashkëpunimi Rajonal dhe të vizitojnë Gjykatën për Krime Lufte dhe Parlamentin Serb.

Veseli ka bërë të ditur se përveç ligjëruesve të ndryshëm dhe ambasadorëve; Michael Davenport, Kryesues, i BE-së për Serbi dhe atij Kroat në Serbi Gordan Markovic , para pjesëmarrësve të programit mbajti ligjëratë edhe Zyrtari Ndërlidhës i Kosovës në Serbi, Valdet Sadiku.

Sipas saj, pas mbarimit të Programit, pjesëmarrësve ju ndanë certifikata dhe çmimi Ambasador, nga Dominic-Haydn Braithwaite,.Këshilltar Rajonal për Konflikt në Ballkanin Perëndimor në kuadër të Ambasadës Britaneze. /2L ONLINE/

2lonline.com

Të rinjtë e rajonit mblidhen për seminarin e “Pajtimit” në Beograd

Në Beograd u mbajt seminari një javor “Të rinjtë, ambasadorë të Pajtimit” organizuar nga Këshilli i të Rinjve për Edukim përkrahur nga Ambasada britanike në Beograd, me ç’rast mblodhi pjesëmarrës të rinj, studentë aktivistë nga të gjitha vendet e rajonit Maqedonia, Kosova, Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Gjatë kësaj jave, vijuesit e këtij programi patën rastin të dëgjojnë ligjërata dhe të debatojnë mbi temat: Historia dhe të drejtat e Njeriut, Të Drejtat e Njeriut dhe Konfliktet, Europa dhe realiteti dhe Bashkëpunimi Rajonal dhe të vizitojnë Gjykatën për Krime Lufte dhe Parlamentin Serb.

Përveç ligjëruesve të ndryshëm dhe ambasadorëve Michael Davenport, Kryesues i BE-së për Serbi dhe atij kroat në Serbi, Gordan Markoviq, para pjesëmarrësve të programit mbajti ligjëratë edhe Zyrtari Ndërlidhës i Kosovës në Serbi, Valdet Sadiku.

Pas përfundimit të Programit, pjesëmarrësve iu ndanë certifikata dhe çmimi Ambasador nga Dominic-Haydn Braithwaite, këshilltar rajonal për Konflikt në Ballkanin perëndimor në kuadër të Ambasadës britanike.

Kosova në këtë rast u përfaqësua nga Fatlum Gashi, Shpresa Frrokaj, Riana Veseli, Millosh Vukadinoviq dhe Dhurata Prokshi.

© KOHA.net 

Koha Ditore

Beograd, u mbajt seminari “ Të rinjtë ambasadorë të Pajtimit”

Në Beograd u mbajt seminari një javor “ Të rinjtë ambasadorë të Pajtimit” organizuar nga Këshilli i të Rinjve për Edukim përkrahur nga Ambasada Britaneze në Beograd, meqë rast mblodhi pjesëmarrës të rijnë, student aktivist nga të gjitha vendet e rajonit Maqedonia, Kosova, Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.
Gjatë kësaj jave vijuesit e këtij program patën rastin të dëgjojnë ligjërata dhe të debatojnë mbi temat: Historia dhe të drejtat e Njeriut, Të Drejtat e Njeriut dhe Konfliktet, Evropa dhe realiteti dhe Bashkëpunimi Rajonal dhe të vizitojnë Gjykatën për Krime Lufte dhe Parlamentin Serb.

Përveç ligjëruesve të ndryshëm dhe ambasadorëve; Michael Davenport, Kryesues, i BE-së për Serbi dhe atij Kroat në Serbi Gordan Markovic , para pjesëmarrësve të programit mbajti ligjëratë edhe Zyrtari Ndërlidhës I Kosovës në Serbi, Valdet Sadiku.

Pas mbarimit të Programit, pjesëmarrësve ju ndanë certifikata dhe çmimi Ambasador, nga Dominic-Haydn Braithwaite,.Këshilltar Rajonal për Konflikt në Ballkanin Perëndimor në kuadër të Ambasadës Britaneze.

Kosova në këtë rast u përfaqësua nga: Fatlum Gashi,Shpresa Frrokaj, Riana Veseli, Millosh Vukadinoviq dhe Dhurata Prokshi.

Indexonline

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons