U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Medijska aktivnost – Jovica Jumerović

Јовица Јумеровић из Лебана, ученик средње медицинске школе у Лесковцу, представио је Јабланички округ на интер – културалној вечери кроз храну и пиће у Београду, у оквиру пројекта „Стимулација рада Парламента Србије“.

Пројекат је реализован у организацији Омладинског одбора за образовање, под покровитељством Амбасаде САД.
Учествовало је око 40 ученика средњих школа из 30 градова Србије.

jj

Циљ пројекта је био да се ученици средњих школа упознају са начином рада Парламента Републике Србије, као и да дебатују о политичком активизму, активном грађанству и заштити равноправности.

Семинар је укључио предавање политичара, активиста и стручњака и посете државним институцијама.
„Учешће у овом програму променило је доста тога у мени и са свим стеченим зањем и искуством решићу одређене проблеме са којима се млади Роми сусрећу у Лебану“, казао је Јовица Јумеровић.

jj2

http://www.lebane.org.rs/8-vesti/211-stimulacija-rada-parlamenta-srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons