U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Vršnjačka edukacija – Natalija Simić

DSC_0148 (1)

Šta je bila tema vršnjačke edukacije i na koji način je organizovana?
 

Upoznala sam učesnike sa projektom Simulacije, njegovim ciljevima, organizacijom i prenela im svoja lična iskustva. Teme o kojima sam govorila su bile: kultura dijaloga, diskriminacija i uloga Narodne skupštine Republike Srbije. Odgledali su insert iz filma ,,Please vote for me’’, izlaganja narodnih poslanika i diskutovali na tu temu.

Održana je u školskoj biblioteci gimnazije ,,Miloš Savković’’uz odobrenje direktora škole. Vršnjaška edukacija je trajala dva školska časa. Učesnici su imali pauzu u trajanju od 10 min. između dva časa koju su iskoristili za posluženje. (sok i kolači)

 

Opišite kako su reagovali učesnici vršnjačke edukacije na vaše izlaganje i kakav je uticaj ono imalo na učesnike.
 

Uspela sam da im održim pažnju tokom celokupnog izlaganja. Bili su aktivni, uključivali su se u diskusije i srećni su što mogu da iskažu svoja mišljenja. Smatraju da treba da postoji još ovakvih edukacija u našoj školi.

 

Koja i kakva su pitanja postavljali učesnici vršnjačke edukacije i kako ste vi na to reagovali?
 

Pitanja koja su mi učesnici postavljali su se odnosila na zastupljenost manjinskih zajednica u Narodnoj skupštini. Takođe su postavljali pitanja kada smo diskutovali o snimcima koje su odgledali. Trudila sam se da dam odgovore na sva pitanja koja su mi postavljali.

 

 

 

DSC_0152
DSC_0143

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons