U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Otvoreni dan – Dijalog o Regionalnoj investicionoj agendi

Institut za evropske poslove partner je organizacije Centar za istraživanje i kreiranje politika iz Makedonije na projektu: „Oživljavanje dijaloga civilnog društva i vladine politike o Regionalnoj investicionoj agendi“. Projekat se odvija uz podršku Saveta za regionalnu saradnju, i povezan je sa evropskim integracijama zapadnog Balkana, implementacijom CEFTA sporazuma i Strategijom 2020. za jugoistočnu Evropu. Projekat ima za cilj uključivanje svih zainteresovanih strana u stvaranje investicione politike zasnovane na potrebama privatnog sektora koji će zauzvrat obezbediti lakši pristup za kompanije na evropskom tržištu, a na nivou ekonomija Zapadnog Balkana: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova* i Makedonije.

Agenda

09:30 – 10:00 Registracija učesnika/ca

10:00 – 10:10 Otvaranje konferencije i uvodna reč

Naim Leo BEŠIRI, direktor Instituta za evropske poslove

10:10 – 10:40 Uvodna izlaganja govornika/ca

Jelena AKOVIĆ, savetnica za strateška ulaganja, Razvojna agencija Srbije

Nenad ĐURĐEVIĆ, savetnik predsednika Privredne komore Srbije

dr Stevan RAPAIĆ, naučni saradnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu

10:40 – 11:00 Diskusija moderatora i govornika/ce

11:00 – 11:30 Pitanja i komentari ostalih učesnika/ca

11:30 – 12:00 Koktel za učesnike/ce konferencije

Na osnovu diskusije i zaključaka kreiraće se preporuke za dalji ekonomski razvoj koje će biti dostavljene nadležnim evropskim institucijama. Događaju će prisustvovati predstavnici poslovnog sektora, civilnog društva, kao i predstavnici relevantnih institucija kreiranja i sprovođenja nacionalne politike za investicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons