U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Medijska aktivnost – Aleksandar Životić

Učenici iz Velikog Gradišta u Narodnoj skupštini Republike Srbije

U  organizaciji Omladinskog odbora za obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu, realizovan je projekat  „Simulacija rada Parlamenta Srbije“, uz učešće 40-toro učenika srednjih škola iz 30 gradova Srbije. U ovom projektu, Braničevski okrug predstavljali su učenici Gimnazije iz Velikog Gradišta, Irena Čučković i Aleksandar Životić.


Cilj ovog projekta bio je da se učenici srednjih škola upoznaju sa načinom rada Parlamenta Srbije, kao i da diskutuju o političkom aktivizmu, aktivnom građanstvu i zaštiti ravnopravnosti. Učesnici su imali priliku da posete Narodnu skupštinu Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Centar za promociju nauke.


 – Posebno zanimljiv deo projekta bilo je interkulturno veče, organizovano u cilju da se učesnici što bolje upoznaju sa kulturom i običajima drugih mesta u Srbiji, istakla je učenica Gimnazije iz Velikog Gradišta, Irena Čučković.
Pored studijske posete, program je obuhvatao i vršnjačku edukaciju, kako bi učesnici mogli da prenesu znanja koja su stekli na seminaru vršnjacima iz svojih opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons